duminică, 24 martie 2013

Comunicat de presă privind audierea publică cu tema „Regionalizarea României - între pericole şi oportunităţi?“

1 pagina ADVOCACYComunicat de presă
privind audierea publică de la Cluj – Napoca, din 28 martie 2013, cu tema
„Regionalizarea României - între pericole şi oportunităţi?“

România se pregăteşte să intre într-un proces de reorganizare administrativă, care va afecta, într-un fel sau altul, pe fiecare cetăţean. Comunitatea de Advocacy a ales să nu rămână pasivă „la acest moment de importanţă istorică pentru România” si va contribui la stabilirea conceptului de regionalizare prin participarea la audierea publică „Regionalizarea României - între pericole şi oportunităţi?“, care va avea loc în data de 28 martie 2013, la Cluj - Napoca.

Pentru acest eveniment, reprezentanţii Comunităţii de Advocacy vor transmite în scris o opinie referitoare la reorganizarea administrativă a ţării, în care vor prezenta, cu argumente, cum poate fi folosită regionalizarea pentru rezolvarea problemelor majore ale României, ce oportunităţi apar prin regionalizare şi cum să se împartă puterea între judeţele dintr-o regiune.

Considerăm că şi noi, ca reprezentanţi ai grupurilor societăţii civile organizate din judeţul Bacău, putem influenţa decizia Guvernului cu privire la modul în care vor fi concepute structurile funcţionale la nivelul regiunilor. În acest moment, considerăm că implicarea preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, a primarilor din municipiile, oraşele şi comunele din judeţul Bacău, precum şi a reprezentanţilor de patronate, sindicate, din mediul de afaceri şi nonguvernamental, a cetăţenilor din judeţul Bacău, este esenţială şi determinantă pentru viitorul judeţului nostru în structura regională, mai ales că a fost adoptată decizia prin care 13 competenţe naţionale vor fi delegate în teritoriu, conform memorandumului privind regionalizarea. 

Reprezentanţii Comunitatii de Advocacy încurajează aceste instituţii şi pe liderii lor să reprezinte interesele comunităţii prin participarea la audierea publică de la Cluj - Napoca, cel puţin cu o opinie scrisă, transmisă până la data de 25 martie 2013, ora 17, la adresa regio@advocacy.ro.

Toți cei interesați pot afla informații despre audierea publică națională la adresa www.advocacy.ro.

O comisie de experți va prelua toate opiniile scrise, va redacta un raport sinteză care va fi transmis Guvernului și va fi adus la cunoștința opiniei publice. Din comisia de experți fac parte Vasile Surd - prof.univ.dr. emerit al Facultății de Geografie din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, Vasile Dâncu - președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, Dorel Șandor - consultant independent, Șerban Țigănaș - președinte al Ordinului Arhitecților din România, Simona Fiț - consultant în transparență decizională Academia de Advocacy.

Detalii despre implicarea Comunității de Advocacy în procesul de regionalizare a României: Specialişti in activitatea de lobby: Cătălin GAMAN, Virginia – Smărăndiţa BRǍESCU, Robert – Ionuţ CHIRIAC
http://comunitateadeadvocacy.wordpress.com
E-mail: comunitateadeadvocacy@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu