luni, 19 octombrie 2015

PRIETEN CU TINE - Sesiune de informare şi conştientizare privind prevenirea traficului de persoane


INVITAŢIE

Asociaţia „Există o Șansă”, organizează luni, 19 octombrie 2015, ora 12:00, în amfiteatrul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Buhuşi, o sesiune de informare şi conştientizare privind prevenirea traficului de persoane.


Sub sloganul „PRIETEN CU TINE”, aflǎm mai multe despre prevenirea traficului de persoane, în contextul Zilei Europeane de Luptǎ Impotriva Traficului de persoane, de la invitatele noastre:


Roxana Vizitiu – Agent principal , IPJ Bacǎu - Poliţia Buhuşi, Structura proximitate, absolventǎ a Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza" - Facultatea de Arhivisticǎ, Promoţia 2005, cunoscutǎ în şcolile din oraş pentru acţiunile de prevenţie desfǎşurate cu diverse ocazii.

Diana Apetri - Psiholog clinician cu drept de liberǎ practicǎ, membrǎ a Colegiului Psihologilor din România, absolventǎ a Facultǎţii de Psihologie şi Stiinţele Educaţiei din cadrul Universitǎţii
"Pro Humanitas" Bucureşti (2004), cu experienţǎ în consilierea psihologicǎ a victimelor traficului de persoane, activitate desfǎsuratǎ în cadrul Agenţiei Naţionale Impotriva Traficului Persoane (2007 - 2008).

Acţiunea face parte din seria celor 5 sesiuni informative pe teme de sǎnǎtate şi securitate, integrate proiectului ,,CERT, o şansă pentru tine - CENTRUL DE RESURSE PENTRU TINERET” finanţat din granturile SEE 2009 – 2014 prin Fondul ONG în România, pentru a preveni copiii si tinerii de riscurile pe care le pot genera unele situaţii problematice precum violenţa, consumul de droguri, alcoolul, tutunul, traficul de persoane.

CE ESTE TRAFICUL DE PERSOANE?
Este o infracţiune gravǎ ce presupune încǎlcarea drepturilor omului, exploatarea de orice fel, sclavie, abuz şi desconsiderare. Traficul de persoane înseamnǎ lipsire de libertate, dar mai ales imposibilitatea de a-ţi controla propria viaţǎ şi de a-ţi urma deciziile.

Este un fenomen a cǎrui desfǎşurare pericliteazǎ siguranţa, sǎnǎtatea fizicǎ şi psihicǎ a membrilor societǎţii, deoarece victimele sunt tratate ca bunuri şi vândute pentru obţinerea de profit.
Traficul de persoane, prin formele sale de manifestare (exploatarea sexuală, munca forţată, obligarea la cerşetorie sau la comiterea de infracţiuni) continuă să fie unul dintre fenomenele sociale cu o acoperire globală, care aduce importante prejudicii morale, psihice şi fizice victimelor sale şi nu numai. Acest fenomen devine şi mai îngrijorător când, în capcana reţelelor de traficanţi, cad victime copiii. Nu puţine sunt cazurile în care copiii ajung în mâinile unor oameni pentru care nimic nu este mai important decât perspectiva câştigurilor financiare rezultate din exploatarea acestora.

Manager proiect,
Elena Mitrea

Pentru informaţii suplimentare, puteţi să transmiteţi  un e-mail la adresa: contact@existaosansa.ro sau sǎ sunaţi la numărul de telefon: 0734339106.

Pentru mai multe informaţii despre Asociaţia ,,EXISTǍ O ŞANSǍ” şi proiectul „CERT, o şansă pentru tine – Centrul de Resurse pentru Tineret”, accesaţi:
Blogul http://cert-reteauascolara.blogspot.com.  


Conţinutul acestui mesaj nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor mesajului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu