sâmbătă, 2 iunie 2012

Raport sinteză al mesei rotunde cu tema „Soluții pentru fluenţă şi decenţă în traficul rutier la Oneşti”

Raport sinteză al mesei rotunde cu tema
„Soluții pentru fluenţă şi decenţă în traficul rutier la Oneşti”
propusă spre analiză candidaților la funcțiile de decizie
în cadrul Primăriei Onești


Comunitatea de Advocacy a organizat în data de joi, 31 mai 2012, cu sprijinul tehnic al Academiei de Advocacy din Timișoara, prin proiectul „Partener activ și implicat”, primul eveniment cadru cu tema „Soluții pentru fluenţă şi decenţă în traficul rutier la Oneşti”pentru a propune spre analiză candidaților la funcțiile de decizie în cadrul Primăriei Onești această problemă de interes major pentru comunitate.

Comisia de organizare a evenimentului:
- Maria Agapi,  Centrul de Training, Consultanță și Mediere                                         
- Cristinel Bratovianu, Patronatul Uniunea Energetică Română
- Florin Valentin Marcu, Patronatul Uniunea Energetică Română
- Brândușa Gugu, Asociația Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri

Au fost invitați să-și prezinte opiniile pe această temă toți cei nouă candidați pentru Primaria Onești, pe care-i nominalizăm în ordine alfabetică:
Bujor Marcel - candidat PP - DD
- Emil Lemnaru - candidat PSD
- Lucaci Daniel Lucian
- candidat PRM
- Lungu Valerian Sorin- candidat PER
- Neghina Laurentiu Victor
- candidat Alianța pentru Bacău (UNPR - PDL)
- Oprea Danut - candidat PNL
- Panfil Gelu - candidat independent
- Paval Florin - candidat PC
- Vicol Gheorghe - candidat independent

Au confirmat participarea și au putut fi prezenți la eveniment Sorin Valerian Lungu și Gheorghe Vicol, candidați pentru funcția de primar, precum și Eugen Ungureanu, candidat pentru funcția de consilier local. Toți acești trei candidați mai sus menționați susțin proiectul, au subliniat importanța acestuia pentru comunitate și au făcut următoarele precizări și recomandări, pe care le prezentăm în ordinea înscrierii candidaților la cuvânt:

Sorin Valerian Lungu:
 - Respectarea legii și organizarea unei licitații corecte;
 - Transparență decizională și corectitudine în promovarea proiectului, în vederea atragerii de fonduri nerambursabile pentru realizarea lucrărilor;
 - Invitarea unor specialiști la dezbaterile viitoare pe marginea temei, care să contribuie cu argumente tehnice avizate la luarea deciziilor corecte pentru execuția lucrărilor.

Gheorghe Vicol
- Promovarea valorilor și respectarea principiilor de transparență și integritate decizională, atât în ce privește selecția responsabilă a oamenilor implicați în implementarea proiectelor de interes comunitar, cât și în ce privește motivația, pregătirea profesională și expertiza acestora pentru a duce lucrurile la bun sfârșit, oferind servicii de calitate, în termenele contractuale stabilite și cu garanție pe satisfacție.

Eugen Ungureanu
- Implicarea Direcției de Drumuri Naționale și delimitarea proiectului din punct de vedere juridic, prin clarificarea aspectelor legate de stabilirea grănițuirii la Onești sau Bacău.
- Oferirea unor facilități fiscale pentru firma sau grupul de firme care va câștiga licitația pentru construcția unui pasaj rutier Onești - Bacău.

Concluzii:

În contextul proiectului „Partener activ și implicat” și al alegerilor electorale locale,  motivația organizatorilor evenimentului a fost de a oferi șanse egale tuturor candidaților la funcțiile de decizie din cadrul Primăriei Onești pentru exprimarea opiniilor referitoare la o problemă de interes major pentru comunitatea locală.

Raportul sinteză întocmit de către Comisia de experți va fi publicat după conferința de presă, pentru a fi consultat de publicul larg, în principal pe blogurile: http://comunitateadeadvocacy.wordpress.com, http://ongctcm.wordpress.com și va fi transmis candidaților care au răspuns invitației și și-au susținut punctele de vedere în cadrul evenimentului organizat de Comunitatea de Advocacy.

Raportul sinteză va fi, de asemenea, transmis către canalele de știri locale, județene și naționale, pentru a fi preluat și adus la cunoștința societății civile în general.

Data întocmirii raportului sinteză: 1 iunie 2012

Informaţii suplimentare la Comisia de experți:

Virginia – Smărăndiţa Brăescu
Comunitatea de Advocacy 
Tel: 0740367379 sau 0742754259;
E-mail: comunitateadeadvocacy@gmail.com
http://comunitateadeadvocacy.wordpress.com

Maria Daniela Sârbu Liga Citadină a Serviciilor Publice și Comunale din România
E-mail: office@mediereinbrasov.rohttp://mediereinbrasov.ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu